Valinnaisainevenäjäni – lukio

VEB2/VEB3 LUKIOSSA                Opettaja  Тайна Салонен   

Valitsisitko venäjän kielen?
Venäjä kuuluu maailman viiden eniten puhutun kielen joukkoon. Sitä puhuu yli 300 miljoonaa ihmistä. Suomi on Venäjän naapurimaa ja meiltä odotetaan maailmalla hyvää Venäjän tuntemusta. Valitettavasti venäjän kielen taitajista on huutava pula ja vain harvat tuntevat naapurimaamme kulttuuria ja tapoja.
Liike-elämän ja kaupankäynnin monipuolistuessa venäjän kielen osaajien tarve on moninkertaistunut. Myös venäläisten turistien määrä maassamme on kasvanut huimasti viime vuosina.
Venäjän kielen taito, jopa perusasioiden hallinta, antaa sinulle valttikortin työmarkkinoille. Tulevaisuuden työelämässä kielitaito on huippupääomaa, joka antaa etumatkaa!

Miten venäjää opiskellaan F.E. Sillanpään lukiossa?
Aloitamme kyrillisillä aakkosilla. Alkeiskurssilla et tarvitse oppikirjaa, mutta kansio kannattaa varata, sillä lennokkimateriaalia on luvassa – paljon 😉 Mikäli olet opiskellut jo yläkoulussa venäjää, voit kerrata perusasiat VEB31-kurssilla. Voit suorittaa kurssin myös itsenäisesti ja tehdä vain antamani tehtävät sekä kokeet. VEB2 ja VEB3 yhdistetään kakkoskurssissa.

Kirjanamme on Mozno-kirjasarja (1-2) sekä Mozno-kielioppi. Apunamme on erilaisia atk-ohjelmia, videoita, pelejä sekä hervoton nippu tekemiäni monisteita ja harjoituksia. Mm. sijamuoto-opas, ainekirjoitusopas sekä suullisen venäjän opas.

Laajennamme maailmankuvaa: tutustumme tapoihin ja tottumuksiin oman ja vieraan kulttuurin kautta. Kirjoitamme, kuuntelemme, puhumme, luemme ja opiskelemme rakenteita ja sanastoa. Велик и могуч русский язык 😉 Maistelemme myös uutta kulttuuria..

Pyrimme hyödyntämään myös muiden kielten ja kulttuureiden tietämystä (mm. Heja Sverige!).

Koulumme kansainvälisiä yhteyksiä ja tietoverkkoja käytämme opetuksessa hyväksi aina, kun se on mahdollista. Matkustamme myös Pietariin kokeilemaan opittua ja oppimaan uutta.

Huumoria emme unohda. Olen enimmäkseen leppoisa tyyppi . Joskus saatan murista – mutta vain aiheesta. Tervetuloa tunneilleni! Добро пожаловать!

Venäjän taitajista on pula большой [balsoj] – suuri
Привет [privet] – terve! Mikä tilaisuus sinulle juuri!
Vaikka – хотя [hatjaa] vain – только [tolka] alkeiskurssi tee.
Ei opinnot po-russki hukkaan mee.
Rakastan – люблю [ljubljuu]. Mitä kuuluu – Как дела? [kak dilaa]
Спасибо хорошо [spasiiba harasoo] – kiitos hyvää vaa.
Liity siis joukkoon Меня зовут [minjaa zavut] – nimeni on Tainan
Конечно [kaneesna] – Tietysti! – Maksaa muuten vaivan 😉

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s