Taina

Tempuksessa tammikuussa 2015

Nokian uutisissa helmikuussa 2015

http://content.opettaja.fi/epaper/20141010/18/index.html

Taina Salonen opettaa Hämeenkyrön yhteiskoulussa venäjää vaikka blinejä paistaen.

”Venäjän kielen oppimateriaalien tilanne on sikäli katastrofaalinen, ettei yläkoulun valinnaiselle B2-venäjälle ole olemassa lainkaan oppikirjaa. Niinpä ei ole ihme, että Venäjäävautsi-blogiani on parhaana päivänä käynyt lukemassa jopa 450 ihmistä.

Jaan blogissa venäjän kielen oppimateriaaleja kollegoiden käyttöön. Sähköisyys ja mate­riaalien avoin jakaminen ovat tätä päivää. Minulle riittää kiitokseksi se, että kehittämiäni sisältöjä käytettäessä lähde mainittaisiin.

Onnistuminen takaa oppimisen ilon, työtapojen vaihtelu sekä monipuoliset materiaalit puolestaan virkistävät, sanoo Taina Salonen. Lisämausteina ovat hurtti huumori ja kannustava ilmapiiri.

Kaipaan nettiaineiston rinnalle täydentävää paperimateriaalia esimerkiksi venäjän kaunokirjoituksen harjoitteluun.

Hyödynnän nettimateriaaleja niin kotitehtävissä kuin oppitunneillakin Hämeenkyrön yhteiskoulussa ja F.E. Sillanpään lukiossa. Yläkoulussa opetan yhteensä neljää kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten ryhmää. Käytössämme on älyprojektori ja kannettavat tietokoneet.

Annan kotitehtäväksi esimerkiksi animaation tekemistä, äänen nauhoittamista, kuvien ottamista ja nettiseinän täyttöä. Pelit ja pelillisyys innostavat erityisesti poikia oppimaan.

Käytän opettaessani kaikkia mahdollisia konsteja. Lehtien, lastenkirjojen, karttojen ja harjoitusmonisteiden rinnalle olen tehnyt lukuisia lautapelejä ja hankkinut kauppaketjujen mainoksia, ruokalistoja, ostoskuitteja ja käärepapereita. Lelukaupoista olen ostanut puhuvia pehmoleluja ja leikkikaluja, joihin saa ja pitää koskea. Kotitalousluokassa käydään paistamassa blinejä.

Jokainen venäjän ryhmä pääsee Pietarin-matkalle, käymme venäläisessä ravintolassa ja vastaanotamme aina kaikki vieraat luokkaamme. Aion hyödyntää tämänhetkistä paremmin Eurooppalaista kielisalkkua.”

Ulla Ojala teksti / Ari Korkala kuva Opettaja 38/2014

Tempus artikkeli 2

Tempus 3.12.2013

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s